HU | EN
BEBLIND...

CLOSE YOUR EYES AND SEE THE MUSIC.Zene. Talán senki sem tudja pontosan definiálni mi is a zene, de az biztos, hogy a hangok és a csend valamiféle olyan elrendezése, melynek lényege az idő, és hallgatása érzelmeket vált ki belőlünk. A zene egyidős az emberiséggel, de csak az elmúlt néhány évszázadban a hangszerek fejlődésével vált olyan komplex, sok hangból álló élménnyé, amilyennek ma ismerjük.

Éppen ezért az élő zene varázsa, annak komplexitása rendkívül nehezen idézhető fel a zenét reprodukálni kívánó berendezéseken keresztül. A hangszerek saját hangjai, azok felharmonikusai és a hangszerek kölcsönhatásai, valamint a környezetükkel, egymással való összecsengésének tökéletes visszaadása mai ismereteink szerint nem lehetséges.

Ami lehetséges, hogy egyre közelebb és közelebb kerüljünk a valósághoz olyan kompromisszumokkal, amelyek segítenek elfeledni, hogy nem is a valódi hangszereket halljuk és az élmény mégis magával ragad. Hunyjuk be a szemünket és könnyedén megmondjuk, hogy mennyire áll közel a valós hangzáshoz, amit hallunk. Amennyiben csukott szemmel támaszkodunk csak a fülünkre, képesek vagyunk sokkal részletesebben megítélni mindazt, amit hallunk.


A BeBlind készülékek tervezési koncepciója és hitvallása is ez. Olyan hangreprodukció, amely a különleges hallással rendelkezők számára is a lehető legéletszerűbb, legrészletezőbb hangzással teremti meg azt a csodát, hogy a zene ott születik előttünk.
"AZ IGAZSÁG A RÉSZLETEKBEN ÉS A PONTOSSÁGBAN REJLIK.

A BEBLIND IGAZAT SZÓL."

Watanabe Kenji
Director, Vice President, Art Media Center Tokyo National University of Fine Arts and MusicMi a titkunk? Nincs titkunk.
A felbontóképesség, a készülék zenei részletező képessége az a faktor, ami minden másnál jobban visz közelebb bennünket az élő zenéhez. A rendszernek a harmadik harmonikus torzítása rendkívül kismértékű. A részletező képessége lényegesen nagyobb a megszokottnál, emiatt kevésbé halljuk „mesterségesnek” a felvételt, annál inkább meghalljuk azokat az apró részleteket, amelyek miatt az élő zene valóban élő.

Csukott szemmel képesek vagyunk elmélyültebben érzékelni a hallott zenében meglévő összecsengéseket, valójában – gépzene esetén - azaz szinte magát a részletező képességet. A legkisebb ilyen torzításra is érzékeny a fül és minél alacsonyabb ennek mértéke, annál inkább képesek vagyunk a zene legapróbb részleteinek pontos megkülönböztetésére.

BeBlind. Csukjuk be a szemünket és figyeljünk a részletekre. A legapróbbakra, hogy pont azt halljuk, amit a felvételbe zárt a zenész és a hangmérnök. Márkanevünk ezt a filozófiát tükrözi és ez a gondolkodás vezetett el a különleges megoldásokig, amelyek eltérnek szinte minden ismert iránytól. Mi nem teszünk hozzá a zenéhez és csak egy keveset veszünk el belőle. Nagyon keveset.

LISTEN 2.1

Különleges minőségű élménysugárzó

Ritkán születnek „Leonardo-k”. Egyáltalán nem gyakori, hogy olyan széleskörű és kimagasló tehetséggel megáldott polihisztor legyen valaki, mint Leonardo Da Vinci volt. Az sem gyakori, hogy egy kimagasló képességű audiofil készülék - létrejöttének célja, az élő zene felidézése - mellett megjelenésének, formatervének vonatkozásban is legalább olyan kimagasló legyen.

A szakrális geometriai alapokon megálmodott, majd megkonstruált hangsugárzó kabinet az elsődleges funkcionalitást leginkább támogató forma, amellyel a hangzás - mint az ősi részek, a yin és yang - egészítik ki egymást az egésszé.


Magas érzékenysége a csöves erősítők rajongóinak is kedvez, hiszen már néhány watt teljesítménnyel is könnyedén nyújt koncertélményt egy lakószobában.
Szimbiózisban működik együtt a ritkán hallott és elképesztő felbontással, ami olyan hatást gyakorol érzékeinkre.

Az alkalmazott természetes és egyedi anyagok, a különleges, kisszériás alkotóelemek nem klasszikus megoldások szerint állnak össze egésszé. Szabadalmaztatott alkotóelemekből áll össze a rendszer szíve, és a rendszer lelkét adó formai kialakítással áll össze egy olyan szinte szakrális élményt nyújtó pazar összhatássá, amelyben csak gyönyörködni lehet.

BeBlind. Behunyt szemek mellett a táncos belép, a hárfás helyezkedik, míg a vonósok a kottát igazgatva alakítják ki azt az atmoszférát, amely nem mindennap születik. LISTEN 2.1.

BEBLIND / LISTEN 2.1

Specifikáció


 • Design: 1,5 utas reflexdoboz
  Impedancia: 8 Ω
  Ajánlott erősítő teljesítmény: 10 – 100W recommended
  Érzékenység: 93.5 dB (1W /1m)
  Frekvencia átvitel: 32-40 kHz
  Belső kábelezés: Ezüstözött, oxigénmentes réz hangsugárzó kábel
  Doboz konstrukció: Magas minőségű MDF, integrált csillapítóanyaggal, magasfényű festett felülettel (zongora fekete, zongora fehér)
  Hangszóró borítás: Fekete szövet neodímiumos mágneses rögzítés, eloxált alugyűrűben
  Méretek: 1235 x 500 x 300 mm
  Nettó tömeg: 31 kg
 • Meghajtók:
 • 1” Magassugárzó: kettős gyűrűs sugárzó
  - Szabadalmaztatott membrán kialakítás
  - Hanghullám terelő kúppal
  - Rézbevonatú alumíniumtekercselés
  - Frekvencia management: Mundorf kondenzátor,
  8” Szélessávú hangsugárzó
  - Frekvencia optimalizált szélessávú hangsugárzó, bambusz rost alapanyagú membránnal, kerámia mágnessel.
  - Alumínium ötvözet öntvény kosaras kialakítás
  - Fluxus kompenzált rézbevonatú alumínium vezetékes tekercseléssel, a valósághű, részletező leképezéshez.
  - Frekvencia management: Carbon- Silver ellenállás, OFC tekercs, Mundorf kondenzátor
 • Leírás
 • Szakrális geometria alapokon tervezett, formavédelemmel rendelkező dobozkonstrukció, a belső rezonancia drasztikus csökkentésére.

LISTEN 2.2

Audiofil integrált erősítő

Elektromos jel mint zene? Az analóg világban bebizonyosodott, hogy a felvételbe zárt zene és annak elektronikus leképezés azaz a hangot „hordozó” elektromos jel élethű átalakítása hanggá talán az elektroakusztikai átalakítók minőségén múlik leginkább. A digitális világban azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a ma „számsoronként tárolt zene” minősége nem csak az analóg világban megtapasztalt törvényszerűségek szerint alakítható.

A magas felbontású digitális felvételek lejátszása közben tapasztalható minőségromlás jelentős mértékben köthető ahhoz az egyszerű tényhez, hogy az eredeti felvételt, az azokat hordozó számsorokat hányszor kell átszámolnia az analóg/digitális átalakítóknak, míg a felvétel – mint hang – kilép a hangsugárzóból. A végtelennek tűnő számsorokban újabb és újabb hibákat hoznak be a szükségtelen konverziók és nyilvánvalóan minél többször alakítjuk át digitálisból analógba valamint vissza, annál több hibával számolhatunk. Sokkal, szükségtelenül sokkal.

Lehet bármilyen jó egy konverter minősége, az elvesz a zenéből és/vagy hozzátesz. Minden számítási pontatlanság – márpedig hibamentes átalakító nincs – az eredeti jel torzulását jelenti. Majd minden egyes további konverzióval a hiba még tovább nő.

A BeBlind megoldása és koncepciója a konverziók számának drasztikus csökkentésével teljesen egyedülálló konstrukció a kategóriában. Egy olyan „D” osztályú erősítő, amelyben az iparági gyakorlattól eltérően a vezérlő PWM jel ( pulzus szélesség modulált) kizárólag digitálisan, és bárminemű visszacsatolás mentesen kerül előállításra. A felépítés előnye nem csak a csatlakoztatott kábeleken fellépő rádiófrekvenciás zajokra való immunitás, de a hangsugárzók meghajtása közben azok lengőtekercsei által indukált zavarokra való teljes érzéketlenség.

Az eredmény magáért zenél… Ritkán hallott felbontás, a digitális erősítőkre jellemző nagy teljesítmény tartalékkal, dinamikával, kisméretű szoborba zárva. A BeBlind Listen 2.2 formaterve a szakrális geometria alapján épített BeBlind Listen 2.1 élménysugárzó formavilágát tükrözi. Az iparművészeti alkotásként is helytálló, sziklaszilárd, tömör alumíniumötvözet házban gyakorlatilag rezonanciamentes környezetben, ultrarövid jel utakkal dolgozik az erősítő, melyben minden alkatrész azt szolgálja, hogy a hang, amit megszólaltat, az a zenéhez a lehető legközelebb legyen. Az eredeti jel megszólaltatása bármilyen hangsugárzó esetén azonnal érzékelhető és egy BeBelind Listen 2.1 felbontású / kaliberű hangsugárzóval tényleg új dimenziókat nyit.

A készülék védett formai világa az iparművészet és képzőművészet határmezsgyéjén új utakat mutat a művészeteket rajongóinak.

BeBlind. Behunyt szemek mellett a zongorista elhelyezkedik, a trombitás felteszi a szordínót, majd a dobos első ütésével megteremti azt az atmoszférát, amely nem mindennap születik. LISTEN 2.2.

BEBLIND / LISTEN 2.2

Specifikáció


 • Kimenő max teljesítmény: 240W + 240W 4 Ohm (1%THD)
  125W + 125W 8 Ohm (1%THD)
  Torzítás: < 0,03% (THD)
  Frekvencia átvitel: 5Hz-80kHz
  Dinamikus tartomány: 103 dB
 • Hatékonyság: >88%
 • Digitális bemenetek: 2 x Coaxial S/PDIF (RCA)
  2 x toslink
  Analóg bemenetek: 1 x Analog (RCA)
 • Méretek: 450 x 120 x 350 mm
 • Tömeg: 30 kg
 • Leírás
 • Egyedi tervezésű „D”osztályú integrált erősítő, nem ICEpower alapú. Távszabályzóval, 5 bemenettel. Rezonanciamentes merev alumíniumöntvény ház, CNC marással kialakítva.